FLORIDA ACADEMY OF PAIN MEDICINE

and the

AMERICAN ACADEMY OF REGENERATIVE ORTHOPEDIC MEDICINE

CONFERENCE 2020

November 13-14, 2020

GUEST SPEAKERS

Conference Line Up

Sponsored by Abbott

a_sig_vert_2c_bk_png

SCHEDULE OF EVENTS

November 13-14, 2020

Sponsored by Elliquence

Elliquence
Day 1Friday
7:00 – 8:00

Registration on Conference Website

8:00 – 8:10

Welcome Video Introduction by Conference Sponsors

8:15 – 8:25

Welcome: Chung Lee, MD, President FAPM; Felix Linetsky, President AAROM

 

LAUNCH ZOOM

8:25 – 10:25

[1] [2] COVID-19 Symposium – Albert Ray, MD Moderator

 

LAUNCH ZOOM

10:30 – 10:45

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

10:45 – 11:45

[3] The Business of Medical Marihuana – Michele Weiner, DO

 

LAUNCH ZOOM

12:00 - 1:00pm

[4] Discussion of the Ortho-biologics injections: PRP; Bone Marrow/Adipose aspirates; Allogenic birth tissues. Data from 3 published and/or continued RCTs will be presented. New Regenerative Medicine Concepts Intersecting with Interventional Pain will be Reviewed – Christopher Centeno, MD

 

LAUNCH ZOOM

1:00 - 2:00

LUNCH: Lunch & Conference Sponsor Video (15 Minute Video)

2:00 – 3:00

[5]Regenerative Injection Therapy Principles and Practice – Felix Linetsky, MD

 

LAUNCH ZOOM

3:15 – 4:15

[6] Focal Neuropathic Pain, What System to Choose? – Dennis Patin, MD

 

LAUNCH ZOOM

4:20– 4:35

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

4:35 – 5:20

[6] Variable PRP -Kits vs In Office Labs – Charles F Mahl, MD, FACS, FICS

 

LAUNCH ZOOM

Day 2Saturday
8:15 – 9:00

[7] Minimally Invasive Interventional Techniques. SIJ Fusion, Endoscopic Discectomy – Mauricio Orbegozo, MD

 

LAUNCH ZOOM

9:15 – 10:00

[8] Examination Protocol & US Guided Interventions for Painful Knee & Shoulder Disorders – Marko Bodor, MD

 

LAUNCH ZOOM

10:05 – 10:20

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

10:30 – 11:30

[9] Pharmacologic Treatment of Pain – Jose Medina, MD

 

LAUNCH ZOOM

11:45 – 12:45pm

LUNCH: Day Two Lunch Sponsor Video (15 Minute Video)

12:45 – 1:45

[10] Gender Differences in Pain Management – Roger Fillingim, PhD

 

LAUNCH ZOOM

1:00 - 2:00

LUNCH: Lunch & Conference Sponsor Video (15 Minute Video)

2:00 – 3:00

[11] Peripheral nerve blocks in conjunction with peripheral nerve stimulation, Diagnostic Knee Arthroscopy – Abraham Rivera, MD

 

LAUNCH ZOOM

3:05 – 3:15

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

3:30 – 4:30

[12] The Business of Healthcare – Steve Ullmann, PhD

 

LAUNCH ZOOM

4:35 – 4:40

CLOSE DAY TWO: Closing Video by Conference Sponsor

VIDEO LIBRARY

Digital On-Demand

Sponsored by Florida Academy of Pain Medicine

Day 1 - Friday

Welcome Video Introduction by Conference Sponsors

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

LUNCH: Lunch & Conference Sponsor Video (15 Minute Video)

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

Day 2 - Saturday

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

LUNCH: Day Two Lunch Sponsor Video (15 Minute Video)

BREAK: Sponsor Video Break (5 Minute Video)

CLOSE DAY TWO: Closing Video by Conference Sponsor

CONFERENCE SPONSORS

2020 Sponsors

Lunch Sponsors

Medtronic

As a global leader in medical technology, services and solutions, Medtronic improves the lives…

AIS Healthcare

The leading 503A specialty pharmacy and targeted drug delivery care provider, AIS Healthcare is…


Website Sponsors

Elliquence

Elliquence, LLC manufactures patented Radiowave technology with innovative devices for orthopedic, neurosurgery, and pain…

Abbott

At Abbott, we’re committed to helping you live your best possible life through the…


Exhibitors

E-FORCSE

E-FORCSE is the state of Florida’s prescription drug monitoring program operating under the Department…

Stryker

Together with our customers, we are driven to make healthcare better. By continuously investing…

Salix

For 30 years, Salix has been committed to the prevention and treatment of gastrointestinal…

EVENT REGISTRATION

Sponsored by Florida Academy of Pain Medicine